Netapp koopt Spinnaker Networks met aandelen

Network Appliance (Netapp) neemt Spinnaker Networks over voor ongeveer 300 miljoen dollar in aandelen. De opslagleverancier koopt dit private bedrijf voor diens software voor opslag, clustering en virtualisatie.

Netapp-ceo Dan Warmenhoven benadrukt dat zijn bedrijf hiermee bij de bestaande strategie van software blijft. De opslagleverancier gebruikt namelijk standaardhardware als componenten voor zijn taakspecifieke opslagapparaten. Warmenhoven haalt hiermee ook uit naar concurrenten EMC en HDS (Hitachi Data Systems). Die hardwareleveranciers hebben recentelijk (respectievelijk) software-aankopen gedaan en samenwerkingen opgezet.
 
Spinnaker heeft onder meer software voor het koppelen (clusteren) van opslagsystemen in een enkel virtueel opslaggebied. Dit moet op termijn een opslag-grid mogelijk maken, waarbij opslaggebieden dynamisch - en onzichtbaar voor applicaties - zijn uit te breiden naar gelang de behoefte. Volgens Netapp bevindt Spinnaker zich hoger in de opslaghiërarchie voor datacenters. De koper verkrijgt met deze overname dan ook technologie en marktbereik voor zwaardere ict-omgevingen.
 
Daarbij benadrukt Netapp de open interfaces voor opslagsoftware. Dit omvat ook programmatuur voor het beheer van informatielevenscycli (information lifecycle management, ilm), wat veel opslagproducenten zien als de drijfveer voor de volgende groeifase.
 
Spinnaker is in september 1999 opgericht, onder meer door de ontwikkelaars van de bestandssystemen AFS en DFS. Het bedrijf telt nu 83 werknemers en richt zich exclusief op netwerken en gedistribueerde bestandssystemen. Het belangrijkste bezit is volgens directeur Ronald Bianchini het Spinnaker FS, wat het momenteel levert in twee opslagapparaten (filers) aan ongeveer vijftig klanten. Dit omvat wetenschappelijke instanties en energiebedrijven, maar ook ook special effects-bedrijven Industrial Light and Magic (ILM) en Lucasarts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker