Accenture neemt systeemintegratie Reuters over

Reuters bouwt zijn rol als it-bedrijf in sneltempo af. Werd eerder al aangekondigd dat het zijn banden met softwareleverancier Tibco verbreekt, nu meldt het dat het zijn systeemintegratietak overdoet aan Accenture.

Reuters Group en Accenture sloten een driejarig contract, waarbij de systeemintegratie-ondersteuning naar de it-dienstverlening wordt overgeheveld. Tussen de vijftig en zeventig werknemers in Europa zullen moeten overstappen naar Accenture.
 
Reuters keert noodgedwongen terug tot zijn kern: het als persbureau leveren van koersinformatie en economisch nieuws. Om de kosten terug te dringen worden alle niet-kernactiviteiten langzaamaan afgestoten. In 2002 presenteerde Reuters zich nog als ict-bedrijf, waarbij het alle technologie rond dealingroom bij banken kon leveren en onderhouden. "We leveren frontoffice-systemen, backofficesystemen en alles wat daartussen zit.", zei Jan-René Dolfing, directeur Reuters Nederland, in november vorig jaar nog tegenComputable. Van dat idee lijkt zijn bedrijf steeds meer af te stappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.