Huawei-3Com duo krijgt groen licht

De Amerikaanse en Chinese autoriteiten hebben de samenwerking tussen de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur en het Chinese Huawei officieel goedgekeurd.

De twee bedrijven hebben een apart bedrijf opgericht Huawei-3Com, dat nieuwe routerproducten en switches voor de bedrijvenmarkt gaat ontwikkelen. Bij deze joint venture werken 1500 mensen, waarvan het merendeel (1200) zich wijdt aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Het hoofdkantoor komt in Hong Kong te staan. De fabrieken zijn gevestigd in Hanzhou, China. Daarnaast zijn er verkoopkantoren geopend in China en Japan.
 
De twee netwerkfabrikanten hebben afgesproken elkaar op de belangrijkste markten met rust te laten. 3Com heeft de rechten om de nieuwe producten uit het initiatief in de hele wereld - behalve in China en Japan - onder 3Com label te verkopen en te ondersteunen. Huawei-3Com zal zich richten op de Japanse en Chinese markt. Buiten China en Japan wordt de distributie van de Huawei-3Com joint venture door vaste distributeurs van 3Com verzorgd.
 
De hoogste baas bij Huawei, Ren Zhengfei, gaat de scepter zwaaien over de joint venture. Hij verwacht veel van de combinatie. In een persbericht noemt hij 3Com de juiste partner op het juiste moment. "Het groeipotentieel voor enterprise networking in China en Japan is groot, terwijl veel volwassen markten in Europa en Amerika rijp zijn voor concurrerende oplossingen die uitblinken in prestaties en waarde."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het verbaasd me niet dat twee partijen die niet echt aan de bak komen een krampachtige samenwerking zoeken. De vraag is alleen of een huwelijk tussen 2 grote cultuurverschillen gaat werken. Als koper zou ik denken " Bezint eer ge begint"

Dit is prima nieuws voor de gehele zakelijke markt. Meer voor minder, wat willen we nog meer. De eerste switch is er al, de routers zijn er en er zal ongetwijfeld nog meer moois komen. Het heeft wel wat lang geduurd, maar wat lang duurt is....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.