Xs4all klaagt over Buma stemra bij NMA

Internetprovider Xs4all stapt naar de concurrentiewaakhond NMA en het college van toezicht collectieve beheersorganisaties met klachten over auteursrechtenorganisatie Buma Stemra.

De internetaanbieder en de auteursrechtenorganisatie ruziën al een maand over een website van Xs4all waarop auteursrechtvrije muziek te verkrijgen is. Muzikanten op 'auteursrechenvrije festival' op 11 oktober, stemden toe met de vrije distributie van hun optreden via internet. De internetprovider wilde zo aantonen dat internet en auteursrechten niet met elkaar conflicteren.
 
Buma Stemra stelt dat de artiesten die afspraak niet kunnen maken en eist van Xs4all alsnog 8 cent per download. Xs4all gaat akkoord onder protest, onder meer door de stap naar de NMA.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nou, nou, "hete post" met dat linkje van je schiet je toch wel aardig in je eigen ballen, is het niet?
Begrijp je eigenlijk wel waar dit verhaal inhoudelijk over gaat of ben je het gewoon eens met die gewéééldig slimme linux hackers van xs en ben je samen met hen ook tegen hullie regelneven van die rot overhijt?

Hey Jeroen Onderlingen..., LEES eerst voordat je een mening in het openbaar uit, op:
http://www.xs4all.nl/c-free/download.html
-
XS4ALL had deze MP3's al eerder beschikbaar willen stellen, maar dit was helaas niet mogelijk door perikelen met de Buma Stemra.
De artiesten en de platenmaatschappijen hadden al toestemming gegeven voor het aanbieden van dit werk. Hiervoor willen zij niet extra gecompenseerd worden in de vorm van auteursrecht, de gage die XS4ALL voor het optreden heeft betaald was voor hen voldoende. Zowel artiesten als betrokken platenmaatschappijen gaven aan dit als een goede promotiemogelijkheid te zien. XS4ALL wilde de MP3's 'auteursrechtenvrij' ter beschikking stellen. Doel van deze actie was aan te tonen dat internet en auteursrecht elkaar niet hoeven te bijten, mits er met alle rechthebbende partijen goede afspraken worden gemaakt.
XS4ALL stelt op deze pagina de MP3's gratis ter download beschikbaar. Gratis betekent echter niet 'auteursrechtenvrij'. Want ongeacht de afspraken die wij met de rechthebbenden hebben gemaakt, gaat Buma Stemra niet akkoord met het auteursrechtenvrije karakter van dit project

Nou, het verhaal van onderstaande "Jeroen Onderdelinden", slaat ook 'kant nog wal'. Gewoon don die Jeroen Onderdelinden, hij moet toch ook wel ondertussen weten dat XS4All, één van de alleer eerste Internet Provider is van Nederland, waarbij de CORE-kennis ligt bij UNIX en LINUX.
XS4All is toevallig nog steeds één van de providers die "nee" durft te zeggen tegen die enorme belachelijke pietluttige bureaucratie in dit kleine kikkerlandje.
Dankzij XS4All is er eindelijk één die zijn poten durft uit te steken "tegen het huidige SPAM-beleid" van de EEG. De rest wacht lekker af, stelletje ziele-poten....
-
XS4All.., mijn steun heb je!
-
Hete Post

Gewoon dom van XS4ALL. en de artiesten. Toen de artiesten hun muziek registreerden bij BUMA/STEMRA, hebben zij ervoor getekend dat BUMA/STEMRA incasseert. Alleen muziek die niet bij BUMA/STEMRA is geregistreerd mag vrijelijk op internet worden aangeboden. XS4ALL had zoiets simpels moeten weten en bij de artiesten moeten checken. De verontwaardiging van XS4ALL zegt daarom meer over het juridisch amateurisme bij XS4ALL (hoe goed zij technisch ook zijn!!) dan over de vermeende onredelijkheid van BUMA/STEMRA. Gokje: NMA zal XS4ALL in het ongelijk stellen.

Ik mag hopen dat de artiesten dit ook weer terugzien op een gespecificeerde afrekening van Buma Stemra, maar om één of andere heel vage reden daar heb ik heel weinig vertrouwen in.

't is ook nooit goed he?
Denk je alles netjes te hebben geregeld, willen ze toch nog geld hebben.
Het is al net zo als met de copieervergoeding op onbeschreven media die je betaald voor je eigen werk.

foutje: muziekrechTenvrije festival
en doe er ff een linkje bij svp

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.