Adobe vergroot de ondersteuning XML-Standaarden

Adobe Systems Incorporated heeft de XML-technologie van Yellow Dragon Software overgenomen. Daarmee kan de eigen XML-architectuur verder worden verbeterd.

Met de overname van de technologie van Yellow Dragon Software gaat Adobe de mogelijkheden van XML op het gebied van data en logica combineren met de uitgebreide presentatie- en beveiligingsmogelijkheden van het Portable Document Format (PDF).
 
Het in Vancouver gevestigde Yellow Dragon maakt een Ebxml-product (Electronic Business Extensible Markup Language) met een XML-register, en een communicatieproduct, voor de bezorging van XML-berichten tussen servers. De Ebxml-specificaties vormen een technisch kader voor de consequente toepassing van XML bij de uitwisseling van elektronische bedrijfsgegevens. Doordat Ebxml-transacties nu 'native' worden ondersteund door PDF en door het intelligente documentenplatform van Adobe, kunnen organisaties hun externe bedrijfsprocessen sneller en gemakkelijker automatiseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van open standaarden, zodat eerder gedane investeringen van die organisaties niet verloren gaan. Adobe wil deze technologie volgend jaar ook integreren in zijn serverproducten.
 
"Yellow Dragon is een belangrijke uitbreiding voor het Adobe intelligent Document Platform", aldus Ivan Koon, senior vice president van Adobe. "Wij denken dat de technologie van Yellow Dragon ons in staat stelt om XML-functionaliteit aan te bieden die de komende jaren ingang zal vinden bij zowel de overheden als het bedrijfsleven. Tevens krijgen we hiermee de beschikking over professionals die actief zijn op het gebied van XML-standaarden, deskundige mensen die hebben meegewerkt aan het vastleggen van de Ebxml-standaard."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.