'Oplossing voor spam komt er nooit'

Spamfilters doen meer kwaad dan goed. We moeten er ons bij neerleggen, spam zal alleen maar erger worden." Dat is de mening van experts dat aan de vooravond van de Comdex-beurs in Las Vegas een aantal technologische thema's aansneed.

Traditiegetrouw krijgen persmensen op Comdex van een aantal experts een voorsmaakje van wat de beurs zal bieden. Een greep uit de meningen van toplui van Meta Group, Reuters, het Ieee, risicokapitalist Parch Venture Partners en consultant Creative Strategies.
 
Het duurt zeker nog vijf tot tien jaar voordat er echt gecombineerde mobiele apparaten komen die tegelijk pda, telefoon, mp3-speler en camera zijn en die ook nog met alle draadloze netwerken kunnen communiceren. "Roaming voor spraak en data blijft in de VS nog vele jaren een droom." Overigens: alleen technologiefreaks hebben een pda. De consument moet er nog niet van weten.
 
Ooit werd er verondersteld dat Instant Messaging een oplossing was voor spam-mail, maar ook dit blijkt ijdele hoop. Net zo met 'mobilofonie' ofwel mobile telefonie. "Leg je er bij neer. Want één bericht missen dat door een spamfilter tegengehouden wordt, is erger dan twintig andere spamboodschappen moeten wissen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeft Hete Post ooit gehoord over het recht van religie, vrije meningsuiting (wat jij nu ook anoniem doet) en de verdere wezenlijke grondslagen van zowel Amerika als de rest van het westen?
Dank je voor je glasheldere technische specificaties over smtp. Overigens; jij maakt je toch ook niet bekend? Wedden dat je ook een fake hotmailadres hebt opgegeven in plaats van je bekend te maken?
En dat is het hem nu juist...,
"Hete Post" wil en doet dat niet!
-
Z-a-k!

SPAM oplossing simpel te verwezenlijken
Mail beheerders en fabrikanten verzameld u
Spreek met elkaar af, dat u uw servers ergens laat registreren.
Accepteer vervolgens alleen mail van geregistreerde mail server.
(bv een DNSALLOW list in samenwerking met een DNSB list)
(Mail van niet gerigstreerden terug laten zenden naar hun postmaster waar hij zich kan registreren).
Maak deze dienst gratis en banner vrij puur in het belang van de antispam.
Er zijn vast grote partijen MS / LINUX gemeenschap/ IBM /HP / etc
Die hier wel serieus iets aan willen doen zonder reclame (reclame = spam).
Verzin een validatie handshake hierbij zodat mailserver kunnen na checken of er gespamt wordt.
Denk hierbij aan rsa encryptie.
Als dat niet lukt doe op zijn minst een reverse dns lookup om te zien of de verzender wel een mailserver is.
Oke dat wordt mischien moeilijk voor free web mail hosters, maar tja zij dienen nu eenmaal zelf maatregelen te nemen tegen verzenden van spam (allow listen) heuristic scan op hun uitgaande mail etc.
evt een mail vertraging van 6 uur en maximaal 10 mensen in de to list en bv 10 mails p dag....

PDA ? Wat heeft PDA in hemelsnaam met SPAM te maken ?
De grooste veroorzaker van SPAM is het Open-Relay SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) van Mail Servers die over het hele Internet te vinden zijn; "Maar wat houd dat dan in..?", zegt u natuurlijk, nou dat leg ik even uit: Open Relay, wil simple zeggen dat iedereen "reusachtige mailings de deur uit kan zenden via Open Relay, waarom? Je hoeft je bij Open Relay niet te "authoriseren"(lees 'bekend maken'). Iedereen kan ongestraft enorme grote mailings de deur uitzenden, zonder dat iemand weet wie dat precies heeft gedaan. Met andere woorden: "Om SPAM zo goed als mogelijk tegen te houden, moet men "Open Relay" niet alleen verbieden, maar ook keihard bestraffen, over de hele wereld!
En dat is het hem nu juist...,
Amerika wil en doet dat niet!
-
K-u-t Amerikanen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-17T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.