Nieuwssites meten Longhorn-'lek' breed uit

Diverse websites meten het vermeende uitlekken van Longhorn breed uit. De volgende Windows-versie is naar schatting over twee jaar gereed, maar een pre-alpha is illegaal te koop in Maleisië.

Dit betreft echter een dermate vroege versie van de code dat het in wezen slechts een demonstratie-facade is. Naar alle waarschijnlijkheid is dit build 4051 van de Longhorn-code. Die build is vorige maand op de Professional Developers Conference in Los Angeles vrijelijk uitgedeeld aan de participanten, maar was kort voor de aanvang van de bijeenkomst reeds opgedoken op Internet.
 
De nu circulerende extreem vroege Windows-versie is grotendeels incompleet. De door Microsoft geplande grote technologische veranderingen, zoals het databank-bestandssysteem WinFS (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d25jb3vz.htm) en de nieuwe gebruikersinterface Aero, ontbreken. Bovendien zou de software niet betrouwbaar zijn in het gebruik.
 
Microsoft reageert dan ook kalm op het vermeende lek. De illegaal te koop zijnde software vormt geen bedreiging voor verkoop van de huidige Windows-versies (XP en 2003 Server) en is dat ook niet voor de uiteindelijke Longhorn-versie. Mogelijk kan de rondgaande software het imago van het volgende Windows aantasten, maar Microsoft heeft nog twee jaar de tijd om de ontwikkeling én de marketing te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.