Sun past prijs Windows-desktopalternatief aan

Sun halveert de prijs van zijn Java Desktop System en Java Enterprise System. De duurste van deze alternatieve desktops kost straks vijftig dollar per gebruiker. Daarvoor moet wel een windows-machine worden ingeruild. De aanbieding geldt tot medio 2004.

Het Java Desktop System is in wezen een Linux-desktopsysteem, voorzien van de Ximian-interface en applicatiepakket Sun Staroffice. Individuele installaties van deze combinatie kosten vanaf midden 2004 vijfentwintig dollar per gebruiker. De zwaardere uitvoering, Java Enterprise System, die is voorzien van portaal-, instant messaging-, e-mail en directory-diensten kost dan vijftig dollar per gebruiker.
 
Dit kondigde software-president Jonathan Schwarz gisteren aan. Hij prijst Suns Windows-desktopalternatief aan als ideale oplossing voor onder meer onderwijsinstanties. "Dit geeft universiteiten de kans hun fondsen te concentreren op onderzoek." Sun komt ook met een speciaal prijsprogramma voor de onderwijsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De verbeteringen die ximian aan gnome heeft aangebracht voor ximian desktop zitten niet bij het jds. Er is dus eigenlijk enkele een gnome-interface.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.