Microsoft sluit jaar met fors hogere winst af

Microsoft heeft haar boekjaar op 30 juni jongstleden afgesloten met een omzet van 32,19 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 9,99 miljard dollar.

Deze cijfers liggen duidelijk boven het niveau van boekjaar 2002. Toen werd uit een omzet van 28,37 miljard dollar voor 7,83 miljard aan nettowinst gehaald.
 
De laatste drie maanden van het gebroken boekjaar werden afgesloten met 1,92 miljard dollar aan nettowinst uit een omzet van 8,07 miljard. Vorig jaar werd in de overeenkomstige periode respectievelijk 1,53 miljard dollar en 7,25 miljard in de boeken bijgeschreven. De nu gerealiseerde omzet is hoger dan analisten hadden voorspeld. Zij gingen uit van een omzet van 7,88 miljard dollar.
 
De groei is voor een groot deel toe te schrijven aan grote licentiedeals voor serverproducten en kantoorsoftware. Microsofts MSN internettak heeft ook voor een forse inkomstengroei gezorgd. Deze nam met 25 procent toe.
 
Tevens is de introductie van Windows Server 2003 en de 64-bit SQL Server in het derde kwartaal is duidelijk terug te vinden in de financiële resultaten over het vierde kwartaal. De omzet van de servergroep nam met 17 procent toe tot 1,93 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.