IDC verhoogt verwachting voor it-budgetten 2004

Marktanalist IDC verwacht voor volgend jaar een groei van de it-uitgaven met 6 à 8 procent. Eerder sprak IDC nog van 4,9 procent.

Volgens IDC worden de budgetten volgend jaar groter dan het aanvankelijk verwachtte. De laatste tijd komen er namelijk positieve berichten over een heropleving van de economie in de Verenigde Staten, net in de periode waarin bedrijven hun it-budgetten voor volgend jaar vastleggen. Zij zullen volgens IDC dan ook geneigd zijn om eindelijk over te gaan tot nieuwe investeringen die ze noodgedwongen jarenlang hebben uitgesteld.
 
IDC verwacht vooral een grote interesse van bedrijven in draadloze technologie en in offshore uitbesteding van it-diensten. De consumenten zullen dan weer massaal vallen voor nieuwe mediasnufjes, zo voorspelt IDC. Toch blijft de marktonderzoeker voorzichtig met zijn optimistische groeiverwachtingen. Slecht (economisch) nieuws kan namelijk nog roet in het eten gooien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.