VS kiezen voor internet-regulering

Enkele nationale overheden willen het Internet aan regulering onderwerpen. Ook de Verenigde Staten hebben plannen hiertoe.

De regering Bush verwacht van vijf werkgroepen advies voor het beveiligen van de nationale digitale infrastructuur. De groepen moeten uiterlijk 1 maart met rapporten komen hoe bedrijven en consumenten te beschermen zijn en hoe veiligere software gemaakt kan worden.
 
Een conferentie van de Verenigde Naties deze week is het lanceerplatform voor een controversieel plan voor internetregulering. Dat plan geniet steun van onder meer China en Cuba.
 
De kerngedachte is een internationaal toezichtsorgaan aan te wijzen, bijvoorbeeld de International Telecomunication Union (Itu) van de VN. Zo'n instantie moet dan internet-kwesties als domeinnaamtoewijzing en spam-bestrijding, maar ook e-belasting en inhoud-controle overzien.
 
Domeinnamen worden tot op heden behandeld door non-profit organisaties als het Icann, maar die zou te Amerikaans zijn en zich teveel op bedrijven richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik snap dit bericht nu niet helemaal. Wie is nu waarvoor? Er zijn meerdere plannen genoemd, is Cuba nu voor een VN oplossing of Bush?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.