Getronics zet verkoopstrategie door

Getronics heeft zijn minderheidsbelang van 40 procent in de Italiaanse ict-dienstverlener Caridata voor een kleine vier miljoen euro verkocht aan de Italiaanse bank Banca Intesta.

Caridata beheert de ict-infrastructuur en verzorgt het applicatiebeheer en werkplekbeheer voor Italiaanse financiële dienstverleners. Bij de transactie is ook afgesproken dat de koper ict-diensten bij Getronics gaat afnemen.
 
Met het geld dat vrijkomt uit het afgestoten belang in Caridata wil Getronics zijn schuldenlast van 250 miljoen euro verlichten.
 
Vorige maand verkocht het concern zijn Chileense activiteiten aan de EFT Group voor een niet nader genoemd bedrag. Ook het belang in het Zuid-Afrikaanse CS Holdings en hardware distribiteur Pluz zijn in de verkoop gedaan. Naast deze uitverkoop wil Getronics zijn schuldenlast met honderd miljoen euro verkleinen door nieuwe obligaties uit te geven. Dit heeft het in oktober bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.