Intel tevreden met kwartaalresultaten

Het tweede kwartaal heeft Intel afgesloten met 8,6 miljard dollar aan omzet. Daarvan bleef 806 miljoen dollar nettowinst over; meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2002.

"We hebben het tweede kwartaal beter gedraaid dan verwacht", zei ceo Craig Barrett in zijn toelichting op de financiële cijfers. "De markt trekt weer langzaam aan en vooral Azië doen we het goed."
 
De omzet van 6,8 miljard dollar ligt een fractie hoger dan in het eerste kwartaal werd gerealiseerd, maar ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal in 2002 ligt de groei op 8 procent. In het eerste kwartaal werd er wel 2 procent meer nettowinst geboekt. Nu bleef deze steken op 806 miljoen dollar. Het tweede kwartaal van 2002 bracht echter maar 446 miljoen dollar aan netto winst op. Het nu behaalde resultaat is meer dan een verdubbeling.
 
Voor het komende kwartaal is Intel, ondanks de druk op de markt, vrij hoopvol gestemd. Het verwacht in deze periode een omzet te boeken tussen de 6,9 miljard en 7,5 miljard dollar. Een jaar geleden was het derde kwartaal goed voor een omzet van 6,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-16T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.