Overheid wil met ict bureaucratie aanpakken

Het kabinet start samen met het Nederlandse bedrijfsleven het programma 'Ict en administratieve lasten'. Doel is de papieren rompslomp tussen overheid en bedrijven te vervangen door elektronische communicatie.

Dit maakte staatssecretaris van Economische Zaken Joop Wijn deze week in een brief aan de Tweede Kamer bekend. Het programma moet een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van het kabinet om de bureaucratie te verkleinen en de regelzucht te bestrijden. Het programma start met sofi-administratie, gegevens voor het CBS en het goederenvervoer in de haven. Het programma heeft een looptijd van drie jaar.
 
Nu kloppen het CBS, UWV en de Belastingdienst afzonderlijk bij de bedrijven aan om salarisinformatie. Straks moet de ondernemer in één keer elektronisch deze informatie aanleveren, waarna deze via één overheidstransactiepoort doorgesluisd wordt naar de verschillende overheidsinstanties. Naast deze transactiepoort komt er een basisbedrijvenregister waar alle kerngegevens van Nederlandse bedrijven in terecht komen. Verder is er een bedrijvenloket voorzien, waar ondernemers terecht kunnen voor informatie over de overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.