EPN start proef met internetstemmen

EPN heeft samen met ontwikkelaar Siennax http://www.stemportaal.nl geopend. De site is bedoeld als experiment voor het stemmen via internet.

Tweede Kamer-leden Jos Hessels en Tineke Netelenbos gaven gisteren het officiële startsein voor het stemportaal door het uit te testen. "Het is een mooi initiatief. Als het verder wordt uitgewerkt, kan stemmen via internet een belangrijke bijdrage leveren aan het opkrikken van de opkomst bij verkiezingen", aldus CDA-kamerlid Jos Hessels in het persbericht van EPN.
 
Zijn Pvda-collega Tineke Netelenbos laat weten dat de website overzichtelijk is. "Het online stemmen zelf is inderdaad veel eenvoudiger en makkelijker dan het 'oude' stemmen met een potlood of een stemmachine."
 
EPN, een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de maatschappelijke meerwaarde van ict, ziet in Stemportaal.nl een noodzakelijk experiment om ervaring op te doen met kiezen via internet. De organisatie constateert dat online stemmen in Nederland moeizaam van de grond komt.
 
De Nederlandse overheid is echter nog niet verder gekomen dan een plan voor een officieel overheidsexperiment met online stemmen in 2004. Burgers zullen dus bij de aan staande verkiezingen op 22 januari hun stem nog via het rode potloodje of een druk op de stemcomputerknop dienen uit te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.