Den Haag laat GBS-systeem aan Amsterdam

De gemeente Den Haag gaat voor de Gementelijke Basis Administratie in zee met Centric. Daardoor draait Amsterdam alleen op voor GBS.

Ruim een jaar geleden startte Amsterdam een omstreden aanbestedingsprocedure ter 'vernieuwing' van dat systeem, die alleen een aanbieding van Pinkroccade opleverde en eind maart werd gestaakt. Amsterdam stelde destijds dat de nood hoog was, omdat GBS is gebouwd met Datacom/Ideal, een ontwikkeltool van Computer Associates, dat daarmee zou stoppen. Inmiddels echter is CA teruggekomen van dit besluit, zodat voor Amsterdam wat betreft technologie de druk van de ketel is.
 
Dit neemt niet weg dat GBS aan het eind van zijn levenscyclus is en Amsterdam broedt op een alternatief. Volgens woordvoerster Marjolein ten Kroode wil de stad 'geen overhaaste besluiten' nemen. Als wetswijzigingen intussen systeemaanpassingen vergen, zullen echter de kosten daarvan voor Amsterdam veel hoger uitpakken.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 24 januari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-24T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.