Abonneedienst voor zorgverzekeraars

Pinkroccade en Oracle springen in op de turbulente tijden in de zorgsector. Ze richten een ict-eenheid in waar zorgverzekeraars software en diensten kunnen afnemen.

Dit Service Center Oracle Zorg (Scoz) biedt ict-ondersteuning aan de administratieve organisaties van zorgverzekeraars. Die kunnen zich vanaf 1 februari abonneren en dan het Oracle-softwarepakket Openzorg en de bijbehorende infrastructuur gebruiken. De verzekeraars betalen per verzekerde per jaar ("minder dan tien euro", zegt een Pinkroccade-man). Uitbesteding van (delen van) de administratie is ook mogelijk.
 
Volgens Pinkroccade en Oracle profiteren deelnemende zorgverzekeraars van de schaalgrootte en het gedeelde gebruik van de ict-infrastructuur en de applicaties. Daardoor dalen hun (ict-) bedrijfskosten, wat hun concurrentiepositie kan versterken. Oracle levert de kernapplicatie van Openzorg en kennis van de algemene functionaliteit. Pinkroccade zorgt voor de infrastructuur en bijbehorende ict-diensten. Ook helpt het verzekeraars bij klantgegevens invoeren en het softwarepakket aanpassen aan klantspecifieke eisen.
 
Bij Scoz, gevestigd in Apeldoorn, werken vijftien mensen, merendeels van Pinkroccade. De woordvoerder meldt dat er vanuit de zorgsector al belangstelling is. De partners praten met enkele niet nader genoemde partijen, maar er is nog geen overeenstemming bereikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.