Euronext roept Getronics op het matje

Getronics stelt zijn financiële situatie te rooskleurig voor in het prospectus en het persbericht over het bod op de converteerbare obligaties.

Dat stelt een particuliere belegger die hierover een klacht indiende bij de Euronext, aldus Het Financieele Dablad. De beurs heeft Getronics om opheldering gevraagd.
 
De Nederlanse ict-dienstenleverancier deed de obligatiehouders het aanbod om de leningen die in 2004 en 2005 vrijkomen (samen 569 miljoen euro waard) vervroegd af te lossen door ze voor het overgrote deel om te zetten in aandelen.
 
In het persbericht stond dat Getronics een kredietfaciliteit krijgt van 75 miljoen euro als het bod 'succesvol kan worden afgerond'. Nu blijkt dat het krediet alleen beschikbaar komt als alle obligaties worden aangemeld. Wanneer 57,5 procent van de obligaties wordt aangemeld (het minimum om het aanbod door te laten gaan), kan het bedrijf geen gebruikmaken van de kredietfaciliteit.
 
Getronics claimt dat in het prospectus wel degelijk staat dat de mate van het gebruik van de kredietfaciliteit evenredig is met de hoogte van de aanmelding van de obligaties. Het bedrijf zal zo snel mogelijk de vragen van de Euronext beantwoorden, aldus een woordvoerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.