Geen loonsverhogingen bij Atos Origin

Automatiseringsconcern Atos Origin bevriest de lonen van zijn personeel. De bonden willen een loonsverhoging van 2,5 procent.

Dat meldt De Telegraaf vandaag. De automatiseerder voert de onzekere ontwikkelingen op de ict-markt plus kostenbesparende maatregelen als redenen aan om de lonen niet te verhogen.
 
Bestuurder Jan Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten zegt op de site van Het Financieele Dagblad geen redenen te weten om af te zien van loonsverhogingen. "Loonmatiging is één ding, maar bevriezen van de salarissen gaat te ver. De resultaten van Atos Origin in Nederland zijn goed te noemen en 2,5 procent is dan ook een hele redelijke looneis."
 
Concurrent Cap Gemini Ernst & Young kwam deze maand in het nieuws toen bekend werd dat de onderneming de salarissen van driehonderd medewerkers zelfs verlaagt (http://www.computable.nl/artikels/binnlan3/n0303tva.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Cap Gemini
De salaris verlaging bij CAP is alleen voor die mensen die al voor een langere tijd geen inzet is geweest (bankzitters).
Het zit in 2 gebieden, 1 is geografisch (Oosten des lands) en het andere gebied zijn de consulants voor organisatorische dienst verlening (Moeilijk tastbaar of meetbaar werk).
Techneuten
Goede Techneuten hebben niet veel problemen en zijn er zeker mogelijkheden, momenteel nemen de aanvragen toe, echter moet je ECHT goed zijn.
Pink
Pink is een uitzondering, deze heeft een afspraak met de vakbonden van Last In - First Out voor de reorganisatie, onbegrijpelijkerwijs worden hierdoor ingezette techneuten alsnog ontslagen (men heeft bankzitters, dus flikkeren ze er ingezette mensen uit om kosten te besparen (laughing my ass off))
Inter Access
Bij Inter Access zijn wel degelijk salaris verhogingen geweest in 2002 en 2003, echter op individuele basis en niet collectief (wat veel eerlijker is omdat het prestatie afhankelijk is).
Bij CMG / Logica worden er ook mensen uitgemikt, echter zal zich dat richten op middenkader en ondersteunende diensten, bankzitters krijgen het ook moeilijker.
Het lijkt mij dat goede techneuten er zelf voor moeten zorgen dat je inzet krijgt, dus vriendjes worden met afd. resource allocation en de verkopers, zorg dat ze je kennen.

Leuk detail; het "kostenreductieprogramma" heet "Atilla"...
Atilla: gewetensloze ongeciviliseerde barbaar, vermoordde zijn eigen broer, vrat z'n eigen kinderen op, slachtte half europa af.
Hoe gaat de volgende ronde heten? Ik heb al wel wat suggesties...

Weet je, er wordt, vergeleken met andere bedrijfstakken nog steeds heel goed verdiend in de ICT. De problemen in de economie zorgen dat de ICT salarissen weer in de pas komen met andere bedrijfstakken. Dit doet zeer.
Het is belangrijk te weten dat de bedreiging nu niet zit in 'minder/geen groei' maar in 'heb ik over een jaar mn baan nog?'.
ik voorspel dat er bij grote ondernemingen binnenkort grote groepen hardwerkende mensen zullen worden ontslagen! Getronics staat op instorten en de fusie Logica en CMG gaat ook de nodige banen kosten.
Count Your Blessings!

zijn vast goede techneuten geweest, Ed!!

Zoiets kan toch niet, wie zouden dat geweest zijn?

Binnen Inter Access is voor het tweede jaar achter elkaar afgezien van een loonsverhoging. Vorig jaar kreeg niemand een loonsverhoging. Dit jaar een heel selecte groep.

Aan de redactie:
tekst
Concurrent Cap Gemini Ernst & Young kwam deze maand in het nieuws toen bekend werd dat de onderneming de salarissen van driehonderd medewerkers zelfs verlaagd.
opmerking
Verlaagd moet worden verlaagt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.