Seneca 'bespioneert' organisaties

Het Delftse softwarebedrijf Seneca introduceert een nieuwe, fysieke beveiligingsdienst: Mystery Man. Om de veiligheid van een organisatie te testen probeert een mystery man waardevolle informatie te achterhalen.

Daarbij gaat het niet alleen om concurrentgevoelige gegevens, personeelsdossiers of reorganisatieplannen. Mister danwel Sister X onderzoekt ook of de centrale computersystemen en netwerken te saboteren zijn en wachtwoorden van medewerkers makkelijk achterhaald kunnen worden.
 
Doel van de actie is om de verschillende echelons binnen een organisatie wakker te schudden. De gemiddelde kantoorbewoner blijkt nog altijd te goed van vertrouwen en zich te weinig bewust van veiligheidsrisico's, aldus Seneca. Het bedrijf opereert overigens niet op eigen houtje. In samenspraak met de opdrachtgever bepaalt Seneca welke kantoren de spion zal proberen binnen te dringen en wat voor 'spionage'-acties er moeten worden uitgehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Lijkt mij op zich dé perfecte methode om gaten aan het licht te brengen. Persoonlijk denk ik echter dat bedrijven dit liever intern aankaarten ("vuile was" idee). Maar het initiatief bestaat, wat op zich bewijst dat er blijkbaar vraag naar is. Ik zie het wel als een positieve actie / detectiemethode.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.