Eerste vergunning digitale radio voor NOS

Het ministerie van Economische Zaken heeft aan de NOS de eerste vergunning voor digitale radio verleend. De NOS krijgt de vergunning (Terrestrial Digital Audio Broadcasting: T-DAB), met landelijke dekking, tot en met augustus 2010.

De invoering geschiedt in fasen, te beginnen in de Randstad. Naar verwachting kunnen daar over enkele maanden de eerste uitzendingen te ontvangen zijn.
 
EZ denkt dat van deze start een katalyserende werking uitgaat, zodat ook commerciële radio-omroepen gebruik gaan maken van T-DAB. Nog dit jaar hoopt het ministerie hiervoor frequenties beschikbaar te stellen. In tegenstelling tot de FM, waarbij elke omroep afzonderlijk op haar eigen frequentie te beluisteren is, wordt T-DAB via multiplextechniek verspreid. Daardoor is het mogelijk zeven programma's tegelijkertijd via dezelfde frequentie uit te zenden.
 
Volgens EZ vormt dit een oplossing voor de frequentieschaarste en zorgt het digitale radiosignaal er in de toekomst voor dat meer datadiensten, zoals beeld en geluid, via de (digitale) radio te ontvangen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.