'Politieke partijen niet betrokken bij ict'

Nederland-ict vindt het gebrek aan kennis over ict van politici ontoelaatbaar. Zeker als Nederland haar ambities als kenniseconomie wil waarmaken.

Bestuurslid Ton aan de Stegge, ceo bij O2, sprak er op de nieuwjaarsreceptie van Nederland-ict schande van dat de politieke partijen geen echte ict-woordvoerders hebben. "Ict was eerst de 'knuffelbeer' van de Nederlandse politiek en nu lijkt het volstrekt van de politieke agenda verdwenen te zijn. Lichtpuntje is de blijvende aandacht van de ambtelijke organisaties." Aan de Stegge heeft echter ook wel kritiek op deze ambtelijke organisaties. Hij hekelt de ontoelaatbare praktijken van overheidsdiensten bij aanbestedingstrajecten. Het moeten voldoen aan teveel eisen en criteria is voor veel bedrijven te arbeidsintensief en kostenverhogend. "Mkb-ondernemingen kunnen daardoor al helemaal niet meer meedingen."
 
Nederland-ict wil daarom de relatie met de overheid versterken. Daartoe start het dit jaar zogenoemde 'innovatiesalons' tussen bedrijven, overheid en kennisinfrastructuur. Die moeten uitmonden in concrete samenwerking in specifieke sectoren. Dit kan verkokering voorkomen en men leert van elkaars ervaringen.
 
In zijn toespraak besteedde Aan de Stegge ook kort aandacht aan de oprichting van een eigen bedrijfstakpensioenfonds. Dit moet deze zomer gestalte krijgen. De werkgeversvereniging wil hiermee de ict'ers een beter pensioen bieden dan nu het geval is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.