Corel gaat weer snoeien in personeelsbestand

Corel meldt alweer rode cijfers voor het afgesloten kwartaal. Om te bezuinigen wil de softwaremaker 66 werknemers uit het eerder al ingekrompen personeelsbestand naar huis sturen.

Door het ontslag van 66 werknemers - zo'n 9 procent van het huidige personeelsbestand - wil ceo Derek Burney jaarlijks 4,2 miljoen dollar besparen. Dat moet Corel helpen om uit de rode cijfers te raken.
 
In het afgelopen tweede kwartaal boekte Corel een netto verlies van 5,6 miljoen dollar of 6 dollarcent per aandeel, op een omzet van 32,2 miljoen dollar. Een opvallende achteruitgang in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, toen het verlies beperkt bleef tot 574.000 dollar, op een omzetcijfer van 28,3 miljoen dollar.
 
Het bedrijf hoopte dit jaar winstgevend te zijn, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het daarin op korte termijn slaagt. Mogelijk kan de onlangs voorgestelde overname door Vector Capital financieel soelaas bieden, maar eerst moeten enkele tegenstribbelende aandeelhouders nog hun toestemming geven voor de verkoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-01T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.