Getronics zet obligatiehouders onder druk

Getronics-bestuursvoorzitter Peter van Voorst zegt dat het bedrijf bij te weinig animo voor het obligatie-aanbod te weinig geld overhoudt om de overgebleven leningen in 2004 en 2005 ter te betalen.

Die uitspraak doet hij in hetAlgemeen Dagbladvan vandaag. Twee weken geleden kwam de automatiseerder met een aanbod voor de obligatiehouders die hun leningen konden omzetten in aandelen en geld (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d03kl3xd.htm). Zo wilde het zijn schuldenlast verminderen. Het aanbod geldt nog tot 29 januari.
 
Volgens Van Voorst is het aanbod niet heilig en zijn de geldzorgen van Getronics nog niet ten einde als de vereiste 57,5 procent van de obligatiehouders het bod gestand doet. "De aflossing van de resterende obligaties kunnen we niet uit de kasstroom financieren. We moeten dan met de banken om tafel", aldus Van Voorst in hetAD.
 
Bij het aanbod kregen de obligatiehouders tot 110 procent van de nominale waarde van hun leningen terug, maar doordat de koers sinds het bod op 10 januari gehalveerd is tot 30 cent, is dat nu nog minder dan 70 procent.
 
Getronics ziet geen redenen om de obligatiewissel aan te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.