Tijdelijke Philips-fabriek in Stadskanaal

Philips bouwt haar implotec-productielijn van de halfgeleiderfabriek in Stadskanaal tijdelijk weer op. De afdeling werd in de kerstnacht vorig jaar door brand verwoest.

De werkzaamheden van de implotec-divisie worden eind dit jaar overgeplaatst naar China, maar om schadeclaims te voorkomen wil Philips in een tijdelijke noodfabriek nog enkele miljoenen producten maken.
 
De fabriekshal waar de afdeling gevestigd was, brandde eind vorig jaar uit. Alle machines werden door vuur en water aangetast en het gebouw raakte onherstelbaar beschadigd. De zeventig medewerkers zitten momenteel thuis. De herstart biedt enkele tientallen van hen weer tijdelijk werk, de rest wordt gedetacheerd bij andere werkgevers in de regio. Philips-directeur John Nizet overweegt daarnaast werktijdverkorting aan te vragen.
 
Over de toekomst van de halfgeleiderfabriek in Stadskanaal moet snel duidelijkheid komen. Het elektronicaconcern voert momenteel afrondende gesprekken met investeerders over een overname door het Amerikaanse Voltage Multipliers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.