Finale erp-traject Defensie breekt aan

Het nieuwe erp-systeem van het ministerie van Defensie komt van Baan of SAP. Als kandidaat-implementatiepartner zijn drie partijen over: CSC, IBM en de combinatie Cap Gemini Ernst & Young/Logica CMG.

Eind vorig jaar waren er in de Europese aanbesteding van het erp-pakket nog vier leveranciers over: Baan, SAP, Oracle en het Zweedse IFS. Defensie koos ervoor om met de aloude concurrenten Baan en SAP door te gaan. In april of mei mag het tweetal demonstraties geven, waarna begin deze zomer de beslissing valt, aldus een woordvoerder van Defensie.
 
Parallel hieraan loopt een keuzetraject voor de regiepartner: de systeemintegrator die het erp-systeem implementeert. De zegsman meldt dat er drie kandidaten over zijn: CSC, IBM en Cap Gemini Ernst & Young (Cgey) met Logica CMG. Deze partijen hebben presentaties gegeven. Op grond daarvan valt er één af. Daarna gaat Defensie met de andere twee onderhandelen. In maart volgt de definitieve keuze.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 31 januari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.