Waarschuwingsdienst overheid van start

Vandaag gaat de waarschuwingsdienst van de rijksoverheid Govcert.nl officieel van start. Sinds de zomer fungeerde het Cert-RO team, zoals het eerst genoemd werd, al als kenniscentrum ict-beveiliging voor de rijksoverheid.

Inmiddels hebben ook de eerste provincies en gemeenten zich voor een gesprek gemeld. Er werken op dit moment twaalf specialisten bij Govcert. Bij toerbeurt is één daarvan 24 uur oproepbaar bij calamiteiten.
 
Govcert gaat naast de overheid ook burgers en het kleinbedrijf van adviezen voorzien over het beveiligen van ict-infrastructuren. De belangrijkste communicatiemiddelen worden een website en een e-mail-nieuwsbrief, waar iedereen zich op kan abonneren. Verder wil de dienst gevaarlijke incidenten op internet onderzoeken en betrokkenen adviseren. Zowel spam als grootschalige aanvallen op netwerken krijgen de aandacht.
 
Verder wil Govcert samenwerken met andere Cert-teams als die van Surfnet en Unicert van KPN. Ook zoekt het internationale samenwerking. EU-commissaris Erkki Liikanen kondigde deze week een agentschap aan om cybercriminaliteit aan te pakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-13T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.