Delft instruments versterkt medisch portfolio

De fabrikant van medische apparatuur Delft Instruments koopt voor 21 miljoen de in radiotherapie gespecialiseerde divisie Oncology Software Solutions (OSS) van het Canadese softwarebedrijf MDS Nordion.

Met de software valt het medisch proces rond radiotherapie voor bestrijding van tumoren te ondersteunen. Zo zijn behandelingen te plannen, is de kwaliteit ervan te controleren, is informatie over behandelingen op te slaan en kan deze informatie doorgesluisd worden naar andere informatiesystemen in het ziekenhuis. Bij OSS werken 150 mensen. Naast twee locaties in Noord-Amerika heeft het bedrijf vestigingen in Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zweden.
 
Dit is niet de eerste investering van Delft Instruments in softwaresystemen, waarmee het zijn aanbod van medische apparatuur wil versterken. Het concern versterkt zijn in radiotherapiesoftware gespecialiseerde dochter Nucletron ermee. Vorig jaar vergrootte Delft Instruments zijn belang in Rogan Medical Systems. Dit in Nederland gevestigde in gespecialiseerd in software voor de opslag en het gebruik van digitale radiologiebeelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.