Uitstel advies gebruik ontslagregels voor uitzendkrachten

Het advies van de Stichting van de Arbeid over de toepassing van de ontslagregels voor uitzendkrachten door onder meer ict-dienstverleners is uitgesteld. Dit meldt de stichting zojuist.

Het advies zou vandaag uitkomen, zo stelde de stichting nog in januari. Aart Jan de Geus, demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vroeg de stichting (in oktober) om eind december met het advies te komen. De minister hoopt met het advies duidelijk te krijgen of het arbeidsbureau (CWI) de uitzendbijlage ook mag toepassen bij ontslagaanvragen van gedetacheerden. In de stichting zitten vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers.
 
Het arbeidsbureau keurde rond afgelopen zomer het gebruik goed van de uitzendontslagbijlage door automatiseerder CMG. Dat had ontslag aangevraagd voor zo'n honderd bankzitters. De dienstverlener wilde op die manier voorkomen dat hetlast in first out moest toepassen. Hierdoor zou het bedrijf gedetacheerden met minder dienstjaren en aan het werk bij opdrachtgevers moeten ontslaan, terwijl het voor bankzitters met meer dienstjaren geen ontslagvergunning zou krijgen.
 
De vakbonden verweerden zich fel tegen het gebruik van deze uitzendontslagregels. Ze hoopten onder meer via procedures bij verschillende rechtbanken de toepassing ervan te voorkomen. Het juridische verzet bleef voor de bonden zonder resultaat. De bonden rekenen er echter op dat ze alsnog gelijk krijgen van de stichting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-12T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.