Nieuwe bod Getronics positief ontvangen

De obligatiehouders die samen goed zijn voor iets meer dan 60 procent van de schuld van Getronics, hebben het nieuwe aanbod goed ontvangen. Zij willen hun schuldpapieren omzetten in aandelen en contanten.

De it-dienstverlener wil dat de obligatiehouders die tweederde van de schuld vertegenwoordigen intekenen op de omwisseling. Tot nu toe heeft 44,4 procent dat gedaan. 17 procent heeft hun steun toegezegd en Getronics verwacht dat deze bedrijven binnenkort inschrijven. De inschrijfperiode is vandaag begonnen en loopt nog tot 6 maart.
 
Getronics heeft een schuld van 319 miljoen euro. De twee obligatieleningen die in 2004 en 2005 aflopen, wilde het omzetten in contanten en aandelen. Daartoe kwam het op 10 januari met een aanbod voor obligatiehouders. Dit aanbod werd afgewezen.
 
Onder het nieuwe aanbod krijgen de obligatiehouders 81,5 procent van de aandelen van het bedrijf in handen, contant geld tot 75 miljoen euro en een nieuwe obligatielening. Het belang van de huidige aandeelhouders loopt terug tot 3,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.