Durfkapitaal in software flink gedaald over 2002

Ondanks de stabilistaie in het vierde kwartaal van 2002 blijft het aantal durfkapitaalinvesteringen in het softwaresegment flink dalen. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd 135 miljoen euro geïnvesteerd, een daling van 45 procent ten opzicht van het derde kwartaal.

Dat blijkt uit het kwartaalonderzoek naar durfkapitaalinvesteringen in Europa door Ernst & Young en VentureOne. In 2002 werd 113,4 miljoen euro durfkapitaal gestoken in Nederlandse ondernemingen. Ook dat is een forse daling vergeleken met de 427,3 miljoen een jaar eerder. Geert-Jan Logtestijn van E&Y Corporate Finance: "Deze teruggang heeft een dramatisch effect op jonge, vaak innovatieve bedrijven en dus op de toekomst van Nederland als innovatieve speler."
 
De voornaamste reden voor de daling is dat ondernemingen niet in staat blijken te voldoen aan de verwachtingen van investeerders en dat er bij geldverstrekkers minder durfkapitaal beschikbaar is. Het segment informatiediensten trok het meest durfkapitaal aan in 2002, 44,2 miljoen, een stijging ten opzicht van de 27,3 miljoen over 2001.
 
Ondanks de forse daling in het softwaresegment, blijft die branche wel verantwoordelijk voor het overgrote deel van de durfkapitaalinversteringen in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.