Umts-overeenkomst O2 en KPN van de baan

De mobiele telefoniebedrijven O2 en KPN hebben hun eerder gesloten overeenkomst over de gezamenlijke aanleg van een umts-netwerk in Nederland opgezegd.

Eind 2001 ondertekenden de twee aanbieders de intentieverklaring voor een samenwerkingsverband. De twee verwachtten door de gezamenlijke bouw van het umts-netwerk 20 procent op de kosten te kunnen besparen. Een woordvoerder van KPN verklaart tegenover het Financieele Dagblad dat 'de financiële en technische voordelen dermate beperkt waren dat samenwerking weinig zoden aan de dijk zette'. O2 geeft aan meer tijd uit te willen trekken voor de aanleg van umts.
 
Telecomtoezichthouder Opta keurde gezamenlijke aanleg van umts-netwerken, waaronder masten, zenders en ontvangers goed. Aanbieders moeten wel zelf systemen en diensten voor het 3g-netwerk ontwikkelen. Dutchtone en T-Mobile (vroeger Ben) houden vast aan de bouw van een gezamenlijk umts-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.