Ordina ziet zich genoodzaakt opnieuw te saneren

Bij Ordina verdwijnen opnieuw banen. Circa 225 medewerkers worden ontslagen. De reorganisatie zal rond de 7,5 miljoen euro voor belastingen gaan kosten. Dit bedrag komt ten laste van het lopende boekjaar.

Vorig jaar stuurde Ordina al ruim 250 mensen de laan uit. Het bedrijf meldt dat de marktsituatie sinds de jaarovergang nog meer verslechterd is, waarbij nu ook de ict-vraag vanuit de overheid afneemt. In het persbericht stelt Ordina dat het op korte termijn geen verbetering van het huidige marktbeeld verwacht. Dit sombere vooruitzicht is reden voor de automatiseerder om extra te saneren. Het denkt hiermee een kostenbesparing van twaalf miljoen euro te kunnen behalen.
Onder de 225 medewerkers bevinden zich honderdvijfenzeventig ict'ers en adviseurs en vijftig medewerkers in de overhead. De ontslagen zullen voornamelijk plaatsvinden in in de sectoren Overheid en Handel, Transport en Industrie. Opmerkelijk is dat de firma de kabinetsformatie noemt als een van de redenen van de teruglopende overheidsinvesteringen in ict. Momenteel werken er in totaal 3750 mensen bij Ordina.
 
Vooruitlopend op de definitieve resultaten op 4 maart, deelt Ordina verder mee dat over het jaar 2002 een omzet is gerealiseerd van circa 397 miljoen euro (2001: 444 miljoen euro) en een bedrijfsresultaat (Ebita) van circa 29,7 miljoen. Het bedrijf zegt, mede ten gevolge van een verbeterde debiteurenpositie, vrij te zijn van bancaire schulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Opmerkelijk dat Ordina de kabinetsformatie als reden voor het euvel noemt? Helemaal niet opmerkelijk, logisch zelfs....!
Vrijwel alle overheidsinstanties houden op dit moment een slag om de arm gezien de onzekere toekomst qua budgetten, personele bezetting, regelgeving, bezuinigingen, projecten en dergelijke. Die onzekerheid duurt al sinds mei 2002, aangezien het beleid van kabinet Balkende 1 beslissingen nog niet heeft doorgevoerd. De huidige situatie maakt het nog erger, wederom verandering van beleid. Helaas weten we nu nog steeds niet welk beleid. Logisch dat besturen / directies al zijn gaan sturen op mogelijk zwaar weer, echter de onzekerheid duurt, mede gezien de sleur met Irak al veel te lang.
Als voorbeeld de belastingdienst: op 22 december 2002 nog 24 openstaande vacatures, op 23 december geen enkele vacature meer. Zogenaamde vacaturestop die men ook in het bedrijfsleven veelvuldig ziet.
Wat echter vreemd is: in tijden van teruggang is innovatie, productontwikkeling en vernieuwing essentieel. Het lijkt erop dat de crea-bea's van deze tijd ook geen inspiratie hebben, behalve degenen die aan de kostenkant zitten en over snij-vaardigheden beschikken (kurk).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.