Spraaktechnologie stuurt Oracle-toepassingen

Oracle 11i, de suite van e-mail-, agenda- en bestandsbeheertoepassingen van de databaseleverancier, zijn ook middels spraak aan te sturen.

Topman Mark Jarvis demonstreerde die toepassing recentelijk in Artis het Amsterdamse Artis. Het inbouwen van de spraaktechniek in de toepassingen bovenop de database 9i was al in augustus 2001 aangekondigd. In Nederland was de toepassing nog niet eerder gedemonstreerd.
 
De techniek hiervoor is aangekocht van het eveneens Californische bedrijf Nuance Technology. Voice-mail-ondersteuning is afkomstig van Intel, de kalenderfuncties zijn ontwikkeld door Steltor. Dit Canadese bedrijf, dat zich toelegde op web-kalenders, werd in juli vorig jaar ingelijfd door Oracle.
 
Die wil het liefst dat klanten alle toepassingen overbrengen naar een en dezelfde database. Jarvis: "Zorgen over privacy zijn overbodig, alle bestanden in onze database zijn met 64-bit des-encryptie beveiligd. Op een e-mail-server kan iedereen alle mail lezen, bij ons kan dat niet. Vrees je voor verlies van privacy, dan moet je ook geen kredietkaarten gebruiken. Daarvan zitten alle gegevens ook in één database."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 28 februari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.