'Oudere werknemer moet ICT-kennis bijspijkeren'

De oudere werknemer zou zijn ict-kennis moeten bijspijkeren, vindt bijna een kwart van de Nederlandse werknemers. In Duitsland ligt dat percentage nog hoger.

Oudere werknemers (46-65 jaar) moeten meer aannemen van jongeren (18-30 jaar), aldus een op de drie Nederlandse jonge personeelsleden. In Duitsland denken zes op de tien jonge werknemers er zo over. Vooral op ict-gebied zou de oudere collega nog wel wat kunnen leren. Dat blijkt uit gegevens van de Randstad Werkmonitor van deze maand.

Bijna een kwart van de werknemers in Nederland en 48 procent in Duitsland denkt dat oudere werknemers de technologische ontwikkelingen vaak niet kunnen bijhouden. Oudere werknemers zelf onderkennen dat zij hun ict-kennis moeten bijspijkeren: in Nederland geeft de helft van de oudere werknemers dit aan. Bij onze oosterburen ligt dat percentage op 70 procent.

Ondanks de kritiek denkt meer dan de helft van de Nederlandse werknemers dat oudere personeelsleden bijdragen aan de ontwikkeling van jongere collega's. Daar merkt de oudere werknemer kennelijk niet zo veel van, want die is van mening dat de starter meer open moet staan voor kennisoverdracht (40 procent), dat ze geen initiatief nemen (50 procent) en dat ze te weinig vragen stellen (43 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom is de titel van dit artikel niet: "Jonge werknemer staat niet open voor kennisoverdracht".

Of, mijn 2e keuze, "Nederlandse werknemer vinden dat oudere werknemrs bijdragen aan de ontwikkeling van jonge werknemers".

Maar goed, net als de headlines in pulpkranten, je moet shockeren om te verkopen.

Zou het komen doordat ik als oudere werknemer (niet meer actief in de ict btw) niet aan de bak kan komen.

Redacteuren moeten hun rekenkunde bijspijkeren: als 1/4 van de Nederlandse werknemers vindt dat de oudere werknemers hun ICT-kennis moeten bijspijkeren dan denkt 3/4 daar kennelijk anders over.

Mijn ervaring is eerder omgekeerd, veel jongeren denken van de hoed en de rand te weten maar maken grove fouten, juist omdat dat niet zo is. Algemeen is het niveau niet zo hoog, uitzonderingen daargelaten. Wel maakt men zich graag interessant met Engelse (klinkende) namen voor een positie maar als je de kennis en kunde wat beter bekijkt is het vaak beschamend.
Ik ben over de 50 en ben opnieuw met Linux LAMP etc. begonnen, heb daarvoor x-duizenden pagina's gelezen en vind bij zogenaamde professionals de ene na de andere fout. Kwaliteit schijnt niet meer gevraagd. PS, ik werk als freelancer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-15T09:42:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.