Ben/T-Mobile gaat zelf glasvezelnet aanleggen

Telecomaanbieder Ben, dat binnenkort onder de naam T-Mobile verder gaat, wil in Nederland een eigen glasvezelnet leggen en beheren. Daartoe is een overeenkomst gesloten met zusterbedrijf T-Systems.

Ben ziet zichzelf als de nummer drie op de Nederlandse mobiele markt. Om deze positie te behouden en te versterken is een stabiel netwerk en voldoende capaciteit om aan de vraag naar datadiensten te voldoen van essentieel belang. De aanleg en het beheer van een glasvezelnetwerk is volgens de onderneming van groot belang, vooral omdat Ben zich steeds meer richt op de zakelijke mobiele markt.
 
Het nieuwe netwerk gaat ook gebruikt worden door T-Systems. Deze krijgt daardoor de mogelijkheid om het dienstenpakket uit te breiden aanzienlijk toenemen. Ben en T-Systems zijn beide dochterondernemingen van Deutsche Telekom. De raamovereenkomst heeft een looptijd van vijftien jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.