Dell maakt 598 miljoen dollar winst

De inkomsten van online pc-verkoper Dell stegen in het eerste kwartaal met 31 procent.

Dell boekte in zijn eerste kwartaal van 2003 een winst van 589 miljoen dollar of 23 dollarcent per aandeel, op een inkomstencijfer van 9,5 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst 457 miljoen dollar of 17 dollarcent per aandeel op een inkomen van 8,1 miljard dollar. Deze resultaten beantwoorden aan de voorspellingen van analisten en van Dell zelf.
 
De pc-verkoop van het bedrijf steeg in het voorbije kwartaal met 29 procent ten opzichte van vorig jaar. De server-verkoop groeide met maar liefst 40 procent.
Voor het lopende tweede kwartaal verwacht Dell vergelijkbare groeicijfers. De inkomsten zullen volgens het bedrijf stijgen met 15 procent, tot zo'n 9,7 miljard dollar, omgerekend 24 dollarcent per aandeel. Het aantal verkochte producten zou stijgen met ongeveer 25 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat zou een behoorlijke prestatie zijn, want voor de hele industrie wordt een groei verwacht van slechts 3 procent.
 
Dell bezet dan ook bijna 17 procent van de weredlwijde pc-markt en staat daarmee op nummer één. Het blijft echter touwtrekken met HP om die felbegeerde toppositie.
Het bedrijf hoopt dat de pc-markt eind dit jaar heropleeft, en sluit zich daarmee aan bij de meest optimistische marktvisie. Nochtans blijven de meeste marktanalisten onzeker over het langverwachte herstel van de markt. Zelfs in 2004 mogen we ons nog niet verwachten aan mooie groeicijfers, zo wordt gevreesd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.