Novell beperkt verlies in tweede kwartaal

Netwerkenspecialist Novell slaagde er in zijn tweede kwartaal in het verlies binnen de perken te houden. Het bedrijf kondigde wel besparingsmaatregelen aan om de financiële prestaties te verbeteren.

In zijn tweede kwartaal drong Novell het netto verlies terug van 173 miljoen dollar vorig jaar tot 28,6 miljoen nu. Het grootste deel van het verlies is toe te schrijven aan de kosten die gepaard gingen met het sluiten van vestigingen. De omzet ging er licht op vooruit, van 274 naar 276 miljoen.
 
In vergelijking met het eerste kwartaal van het lopende boekjaar, steeg de omzet met 6 procent. Dat vindt men bij Novell een goede prestatie in het huidige economische klimaat. De grootste groei was op te tekenen voor software inzake identiteitsbeheer en beveiligde web services.
 
Anderzijds toonde chief executive officer Jack Messman zich wel teleurgesteld over het aanhoudende verlies. Hij kondigde maatregelen aan die de winstgevendheid moeten herstellen zonder de hervonden vaart van het bedrijf te remmen. Details over deze kostenbesparingen werden niet meegedeeld. Financieel directeur Tibbets vertelde analisten wel dat het bedrijf zich meer wil toeleggen op de Noord-Amerikaanse markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-26T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.