Fusie Logica CMG kost 2200 medewerkers hun baan

De fusie tussen de Britse ict-dienstverlener Logica en het Nederlands-Britse CMG kost 2200 mensen hun baan; 9,5 procent van het totaal aantal medewerkers. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf vanmorgen publiceerde.

Bij het bekendmaken van de fusie in december stelde het bedrijf nog met zo'n 1400 ofwel 6 procent minder medewerkers uit te kunnen. Later stelde het bedrijf dat aantal bij, naar 1725.
 
In de jaarcijfers van vanmorgen staan de meest actuele gegevens, aldus het bedrijf. "Naast dat we zorgvuldig omgaan met onze medewerkers, moeten we rekening houden met verschillende lokale wetten. Een enkele bekendmaking was dan ook onmogelijk." Logicacmg schat dat uiteindelijk 2200 medewerkers het bedrijf dit fiscale jaar verlaten.
 
Door de fusie verwacht het bedrijf per jaar 80 miljoen pond (116 miljoen euro) te kunnen besparen. Ook dat is meer dan in december werd gesteld. Toen rekende het bedrijf op 60 miljoen pond besparingen (87 miljoen euro).
 
De onderneming leed over 2002 een netto verlies van 458,3 miljoen pond (663,4 miljoen euro). Cijfers van een jaar eerder maakte het niet bekend. Het bedrijf verwacht dat door de voordelen van de fusie in de tweede helft van 2003 de marges verbeteren. Op de korte termijn blijft het bedrijf zich concentreren op kostenbeheersing en kruislingse wederverkoop die door de fusie mogelijk wordt.
 
De tarieven die Logicacmg hanteert in het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland zijn stabiel, zo stelt het bedrijf in de toelichting op de cijfers. De markt in Duitsland en Frankrijk blijven verzwakken. "De divisie Draadloze Netwerken presteerde goed in een moeilijke markt en leverde een kleine winst op."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.