Getronics houdt Pink Elephant in de gaten

Het gerenommeerde ict-adviesbedrijf Pink Elephant is nieuw leven ingeblazen. Getronics, met nog het nodige 'Pink'-bloed in de aderen, fronste de wenkbrauwen. Topman Erik van der Meijden vroeg een gesprek aan.

Pink Elephant keert terug. Het adviesbedrijf verdween na diverse overnames (PinkRoccade, Getronics PinkRoccade) van de Nederlandse markt. Willem Middelburg, die de firma in de jaren 1980 oprichtte, blaast er nieuw leven Hij heeft met het Canadese Pink Elephant, dat de rechten op de naam in handen heeft, overeenstemming bereikt over de naamsvoering van zijn bedrijf in Nederland.

Op het hoofdkantoor van Getronics blijkt de 'roze olifant' nog niet te zijn uitgestorven. Aan de muren van het nieuwe gebouw in Zoetermeer hangen vlaggen van Pink Elephant. De terugkeer van de 'olifant' ligt gevoelig. Directeur Erik van der Meijden lijkt geïrriteerd te zijn als hem tijdens een interview met Computable wordt gevraagd naar zijn mening over de nieuwe partij in consultancyland. "Ze hebben die naam gewoon gekocht, vooralsnog hebben ze maar tien man in dienst, wij hebben 2200 consultants, ik wens ze veel succes. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen," reageert hij.

Juridisch getoetst

Inmiddels heeft Van der Meijden een gesprek gevoerd met Pink Elephant-oprichter Middelburg. Tijdens het interview wilde de Getronics-bestuurder bevestigen noch ontkennen dat die afspraak gepland stond. Herman Dooren, directeur van Pink Elephant en compagnon van Willem Middelburg: "Van der Meijden liet tijdens dat gesprek weten dat Getronics juridisch heeft getoetst of wij de naam Pink Elephant mogen gebruiken. Kennelijk wilde hij testen hoe zeker wij van onze zaak zijn."

Volgens Dooren heeft Van der Meijden ook gevraagd of Pink Elephant terughoudend wil zijn met de overname van voormalig personeel dat nu bij Getronics werkt. Dooren: "Willem Middelburg heeft gezegd dat we niet actief werven, maar dat de keuze om over te stappen bij het personeel ligt."

Aanzuigende werking

Van der Meijden stelt dat hij niet bang is voor een aanzuigende werking die uitgaat van de doorstart van Pink Elephant. Toch is elke consultant die weggaat, een aderlating. De vraag naar adviseurs is momenteel groter dan het aanbod. " Onze bezettingsgraad is uitstekend, er zijn geen bankzitters meer. We zullen ons extra moeten inspannen om consultants te werven."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat van der Meijden maar eens wat beter voor z'n personeel zorgen en duidelijkheid verschaffen. Als je 3000 man in de etalage zet geef je weinig zekerheid. Ik-als ex-DPFinance-PinkRoccade-Getronics-medewerker ben er ook vandoor gegaan omdat ik spuugzat was van de onzekerheid, fusies etc.

Als de oude Pink Elephant cultuur terugkomt... Was destijds een leuk en gezellig bedrijf om voor te werken. Ben zelf vertrokken zodra Getronics de overname aankondigde.

Goed idee om Pink Elephant nieuw leven in te blazen. De naam staat goed bekend in Nederland.
Wat het overstappen van personeel betreft: nou en? Personeel is voor GPR toch een kostenpost? Dat laat het bedrijf juist nu heel duidelijk merken. Dan moet je ook de consequenties aanvaarden. Citaat CEO: "als het ze niet bevalt (CAO), dan gaan ze maar ergens anders werken."

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-15T11:26:00.000Z Rik Sanders en Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.