CNV Dienstenbond staat niet achter advies

De CNV koepel ondertekent het advies van de Stichting voor de Arbeid. CNV Dienstenbond echter, is ermee niet tevreden. Dat meldt onderhandelaar voor het bondsonderdeel Siegbert van der Velde.

Volgens de onderhandelaar wordt het voor het CWI (arbeidsbureau) te moeilijk om de nieuwe ontslagregels voor detacheringsbedrijven te toetsen. De stichting wil onder een achttal voorwaarden voor detacheringsbureau's uitzonderingen toelaten op de normale, op anciënniteit gebaseerde ontslagregels. Van der Velde: "Een ict-detacheerder moet bijvoorbeeld aantonen dat een bankzitter niet geruild kan worden met een automatiseerder die korter in dienst is. Het bedrijf kan betogen dat de bankzitter geen ervaring met een bepaald softwarepakket. Hoe gaat het CWI in zo'n geval de zin van de onzin scheiden?" CNV
 
"In ieder geval blokkeert het advies van de Stichting voor de Arbeid dat een ict-detacheerder nogmaals de route volgt van CMG Noord-Nederland afgelopen jaar. Een bedrijf kan niet langer zomaar van alle bankzitters af." Bij reorganisaties kan volgens hem niet meer collectief afgeweken worden van het anciënniteitsprincipe, dat wie het laatst in dienst komt, ook als eerste wordt ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.