Nederlandse Grid-groep ziet commercieel nut

Het Telematica Instituut heeft een bedrijfstakbrede groep opgezet voor het bevorderen van gridcomputing voor commerciële toepassingen. De groep verenigt grote ict-leveranciers en heeft contact met Economische Zaken.

"Het zit nu nog teveel in de universitaire sfeer. De associatie is van oorsprong met de wetenschappelijke wereld en supercomputers", aldus projectontwikkelaar Bert Dekkers, aangetrokken om de toepassing van grid-technologie te bevorderen. "En wel vooral voor commerciële toepassingen. Grid wordt nu, zeker in Nederland, niet echt gedreven door e-zakendoen."
 
Het Telematica Instituut ziet daar kansen. Daarom zijn in het najaar van 2002 de eerste contacten gelegd met partijen als IBM, Sun en HP. Hieruit is de leveranciersonafhankelijke groep ontstaan die nu onder de voorlopige naam Service Grid Platform het commerciële nut van grid aanprijst.
 
Het instituut onderhoudt niet alleen contacten met de Nederlandse vestigingen van de betrokken bedrijven, maar ook met de internationale onderzoekslaboratoria van de concerns. Daarnaast is er contact met EZ, middels Jaap van Scheijen, directeur van de ICT Beleidsdirectie van het ministerie. EZ gaat sinds Balkenende over het ict-beleid van de Nederlandse overheid.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 7 februari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.