Rampwijk krijgt glasvezelaansluitingen

De gemeente Enschede meldt dat de in 2001 door de vuurwerkramp getroffen woonwijk Roombeek een glasvezelaansluitnetwerk krijgt. Het is een initiatief van de gemeente en woningbouwcorporaties.

Belangrijk uitgangspunt van het netwerk is dat het open moet zijn om mensen in Roombeek de vrije keuze te geven bij wie zij diensten als telefonie, televisie, internet en voor Roombeek specifieke diensten af willen nemen. Om dit open karakter te waarborgen wordt er een netschap opgericht dat allerlei diensten ontwikkelt, aanbieders daarvoor zoekt en het glasvezelnet beheert. Voorbeelden van diensten zijn een digitaal consult met de huisarts, virtuele wandelingen door het Rijksmuseum en opleidingen aan huis.
 
De gemeente en in de wijk opererende woningbouwcorporaties staan de eerste jaren financieel garant voor het netschap, dat op dit moment nog niet opgericht is. De bijdrage van de gemeente is mogelijk dankzij de kwaliteitsimpuls voor Roombeek van het Rijk en de Provincie. Na de gesubsidieerde start moet het netschap zichzelf bedruipen. De ontwikkelingen in Roombeek staan niet op zich. Het project in de wijk dient als vliegwiel voor andere initiatieven in Twente op het gebied van breedbanddiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.