Gouden handdruk voor ex-Getronics-top

De vorige maand ontslagen Getronics-bestuurders Peter van Voorst en Jan Docter ontvangen samen 3,6 miljoen euro aan ontslagpremie en pensioenbijdragen.

Bovendien is hen voor ongeveer 3,7 miljoen euro aan schulden kwijtgescholden, een bedrag waarvoor ooit opties zijn gekocht. Dit blijkt uit de aanvullende prospectus die gisteren is uitgegeven naar aanleiding van het bod dat Getronics op al zijn uitstaande convertaarbare obligaties heeft uitgebracht. Dit bod loopt af op 25 maart.
 
Hun opvolgers, Axel Rückert en Klaas Wagenaar, krijgen samen een salaris van 0,9 miljoen euro. Mochten ze erin slagen de toekomst van Getronics in de ogen van de raad van commissarissen veilig te stellen, dan hebben ze recht op een bonus van 1,6 miljoen euro.
 
Uit de prospectus blijkt tevens dat de kaspositie van Getronics is afgenomen van 295 miljoen euro eind 2002 tot 159 miljoen euro op 28 februari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Falen doet betalen: De ontslagen bestuurders wordt 3,7 miljoen kwijtgescholden en krijgen nog 's 3,6 miljoen, de opvolgers krijgen 0,9 miljoen en als ze 't goed doen nog 's 1,6 miljoen
Voor de slechte rekenaars onder ons:
Ontslagen falend bestuur: 7.300.000 Euro
Nieuw bestuur bij slagen: 2.500.000 Euro
verschil: 4.800.000 als je 't niet goed hebt gedaan.....
Zo wil ik ook wel bestuurslid worden....

Het is toch niet te geloven: Je maakt er een puinhoop van en dan krijg je nog een dikke beloning ook! Wat helemaal erg is, is het kwijtschelden van die optieschulden. Die opties moeten dergelijke heren blijkbaar hebben om überhaupt te functioneren (over presteren heb ik het dan nog maar niet), maar als het dan - mede door eigen toedoen - niet goed gaat, dan hoeft men ook nog niet eens af te rekenen. Waren de koersen wel hoog geweest dan had men gierend en brullend geïncasseerd.

Lekker belangrijk

Heb twee jaar geleden zelf ontslag genomen, ik vond 1720 euro bruto te weinig voor een bouwvakker, sindsdien heeft geen enkel IT bedrijf ook maar iets over mijn rug verdiend, sinds een week ben ik me nu aan verdiepen in computergames, ook al moet ik gaan schoonmaken, heren in wandelend pak, wegwezen a.u.b.
Wat kenniseconomie? haal ze maar uit het buitenland.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.