SMS-bericht vernietigt Siemens GSM's

In Europa waart een sms-bericht rond dat Siemens-gsm's onbruikbaar maakt. De Duitse gsm-fabrikant waarschuwde zelf voor dit zeldzame sms-virus.

De kwetsbare gsm-modellen, met name de Siemens 35 en 45-reeksen, zijn alleen te koop in Europa. Gebruikers van die mobiele telefoons dienen op hun hoede te zijn. De malafide sms'jes bestaan uit een woord uit het taalmenu van de telefoon, voorafgegaan door een asterisk en tussen aanhalingstekens, zoals "*Nederlands" of "*fran�ais".
 
Wie zo'n teksberichtje opent op een Siemens 35-telefoon, maakt zijn eigen gsm volledig onklaar. De Siemens 45-telefoons blijken iets minder kwetsbaar te zijn voor de gevaarlijke sms, want die kunnen na een verlamming van een paar minuten opnieuw tot leven worden gewekt. Het is nog onbekend hoe dit sms-virus exact werkt, maar het zou niet gaan om eendenial of service-aanval op het gsm-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit persbericht heeft de Automatiseringsgids gisteren geplaatst. Hierin staan ook mogelijke oplossingen:
Siemens Nederland heeft bevestigd dat mobiele telefoons uit de 35- en 45-serie geblokkeerd kunnen raken door speciale sms-berichten. De gewraakte sms-berichten bestaan uit niet meer dan een enkel woord uit het taalmenu van het mobieltje, voorafgegaan door een asterisk en tussen aanhalingstekens, zoals "*English". Volgens Siemens zijn zijn toestellen niet de enige die kwetsbaar zijn voor dit probleem. Overigens werkt deze methode alleen bij sms'jes die doelgericht van het ene naar het andere mobieltje worden verstuurd. Automatisch verspreiden van een dergelijk blokkade-sms'je is niet mogelijk, heeft Siemens vastgesteld. Mobiele telefoons uit Siemens' 35- en 45-series die getroffen worden door een blokkade-sms'je, kunnen vrij eenvoudig weer aan de praat gebracht worden. Bij toestellen uit de 35-serie moet de accu verwijderd en weer teruggeplaatst worden, waarna het toestel weer normaal moet functioneren. Bij toestellen uit de 45-serie volstaat uit- en inschakelen. Voor wie herhaaldelijk door dit probleem getroffen wordt, is een software-upgrade beschikbaar bij de klantenservice van Siemens (0900-3333100).

Allerlei reacties, maar waar het om gaat: wat doen we eraan?
Heeft Siemens een oplossing?

Heb dit eens geprobeerd...
"%English" doet het ook...
een S35 blijft hangen,
maar de batterij eruit halen en terug opstarten doet wonderen... ;-)
wel lastig is dat je het SMSje moet verwijderen met een andere GSM, want elke keer je het SMSje terug probeert te openen, crasht hij terug.

Vernietigen? Tjonge jonge. Aan en uitzetten, dan is alles weer OK.
Lees IDG.net:
The bug causes no problems other than freezing up the handset, Stenberg said. "If you're aware of the bug and see a corrupt message, you can simply delete it," he said. "And if you happen to open it and your handset freezes, all you have to do is turn your phone off and then on again."

Bericht is niet geheel juist!
SIEMENS MOBILE PHONES BUGGED, BUT NOT BY A VIRUS
A bug in some Siemens mobile phones which can make the phones freeze upon receiving certain text messages is not the same as a virus, advise Sophos experts.
http://www.sophos.com/virusinfo/articles/siemens.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.