Symantec vaart wel bij vraag naar beveiliging

De beveiligingssector blijft zijn status van 'ict-hoop in bange dagen' hoog houden. Symantec bevestigt dit met zijn bedrijfscijfers over boekjaar 2003 dat op 31 maart jongstleden werd afgesloten.

Symantec heeft over het gebroken boekjaar 2003 een wereldwijde omzet van 1,4 miljard dollar gerealiseerd, een groei van 31 procent. Conform de GAAP boekhoudkundige regels boekte het bedrijf een netto inkomen van 248 miljoen dollar, tegen een verlies van 28 miljoen dollar in 2002. Met name het vierde kwartaal (tot eind maart) bracht stevige resultaten, met een omzet van 390 miljoen dollar (26 procent) waaronder wereldwijd 152 contracten van meer dan 100.000 dollar (inclusief negen contracten van meer dan één miljoen dollar). De Benelux vestiging deelt in dat succes met een 300.000 dollar contract bij Belgacom (met producten voor intern gebruik en voor Skynet klanten).
 
De Europese omzet (eigenlijk Emea) groeide met 42 procent en bedraagt nu ongeveer 30 procent van de totale omzet. En Symantec Benelux slaagt erin "nog beter te doen dan het Emea gemiddelde", stelt Patrick Dalvinck, directeur Benelux. De bedrijfsproducten en -diensten deden het met name goed in België (mede door een personeelsuitbreiding) en maken nu al iets meer dan de helft van de Benelux omzet uit.
 
De goede Benelux resultaten leidden meteen tot uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen met circa 45 personen, onder meer voor een betere ondersteuning van het partnerkanaal. Benelux-'speerpunten' voor het lopende boekjaar worden de uitbouw van managed security services ("in samenwerking met onze partners"), de intrusion detection producten, geïntegreerde oplossingen (de "security appliances") en het Security Management System. Rond dat laatste lopen er al een achttal 'proefprojecten' in de Benelux. Dalvinck ziet nog heel wat rek, vooral omdat bedrijven steeds vaker belangstelling hebben voor "geïntegreerde oplossingen en een consolidatie van security."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-01T00:00:00.000Z Guy Kindermans, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.