OR Logica verwerpt kritiek vakbond

De ondernemingsraad van Logicacmg wijst de kritiek af van vakbond De Unie over het sociaal plan. Het plan geldt voor de 415 ict'ers die ontslag krijgen als gevolg van de fusie Logica en CMG. De Unie vindt het plan beneden de maat.

Onderhandelaar voor De Unie, Paul ten Brink: "Het is geen slecht plan, maar ook zeker geen goed plan." Onder meer de manier waarop Logicacmg de detacheerders op de ontslaglijst stimuleert akkoord te gaan met de bonusregeling van drie maandsalarissen, stoort de bond. Hij wordt daarin gesteund door onderhandelaar bij vakbond FNV Gerard van Hees: "Dat is iets te sturend." De bonden vinden het daarnaast niet juist dat voor deze detacheerders het CWI de ontslagregels voor uitzendkrachten kan toepassen.
 
Sonja Meijerink, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Logicacmg ergert zich aan de felle kritiek. Volgens haar vinden de meeste van de met ontslag bedreigde ict'ers het een prima plan. "We zorgen er hiermee voor dat bijna iedereen een nieuwe baan zal krijgen. Dat is in deze tijd belangrijker dan geld."
 
Het sociaal plan is voor commentaar nog naar de vakbonden gestuurd. "In negen van de tien gevallen hebben we hun adviezen overgenomen. Het is onbegrijpelijk dat ze het onder de maat vinden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.