O2 naar Greenfield Capital Partners

De investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners heeft het Nederlandse onderdeel O2 overgenomen voor 25 miljoen euro. Het is het tweede telecombedrijf na Enertel dat de investeerder in korte tijd opkoopt.

O2 kan door de overname schuldenvrij zijn dienstverlening voortzetten. Vandaag wordt de nieuwe naam bekendgemaakt. Bij de eerdere investering in de telecommarkt in augustus 2002 koos de investeerder ervoor om Energis te vervangen door de 'oude naam' Enertel'. Als Greenfield Capital Partners bij O2 dezelfde keuze maakt, wordt het oude Telfort weer afgestoft. Het is nog niet duidelijk of er door de overname een sanering komt bij O2 Nederland.
 
Greenfield Capital Partners (GCP) zegt O2 van het Britse MMO2 overgenomen te hebben om vaste en mobiele telefonie beter op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast komt GCP zo vrij goedkoop aan een umts-licentie.
 
De investeerder nam eerder Enertel over van het noodlijdende Britse telecombedrijf Energis Plc. Deze partij verkocht in korte tijd al zijn dochterbedrijven op het Europese vaste land en trok zich terug op de Britse markt. Enertel levert direct telefoniediensten aan het bedrijfsleven. De hoofdmoot van de inkomsten is afkomstig van internetaanbieders en andere telecombedrijven, die bandbreedte nodig hebben voor hun verbindingen in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.