Sanering netwerk Teliasonera afgerond

De sanering van het internationale datanetwerk van telecombedrijf Teliasonera nadert zijn voltooiing. Het aantal banen is gehalveerd tot vierhonderd.

Dit zegt Jef Heyse, managing director Benelux bij Teliasonera, die sinds 1 mei zelf ook ontslagen is. Het concernt heeft een miljard euro uitgetrokken voor de sanering, die in september vorig jaar werd aangekondigd. Het in Hoofddorp gevestigde Benelux-kantoor is ingekrompen van twaalf tot zeven werknemers. De aansturing vindt voortaan plaats vanuit Zweden.
 
In Engeland en de VS heeft het zijn verkoopkantoren in zijn geheel opgedoekt. Volgens Heyse wilde Teliasonera de kosten voor het internationale carrier-gedeelte in lijn brengen met de inkomsten. "De drie jaar geleden voorspelde groei is uitgebleven, en wordt de komende twee jaren ook niet verwacht."
 
Naast de banenreductie heeft het bedrijf ook zijn activiteiten in Azië gestaakt en verkoopt het geen verbindingen meer binnen de VS. Ook zijn verbindingen naar bijvoorbeeld Portugal verleden tijd, omdat volgens Heyse Teliasonera geen capaciteit meer inhuurt bij andere lokale telecombedrijven. Het bedrijf investeert alleen nog in Oost-Europa. Zo is het concern bezig om zijn glasvezelnetwerk uit te breiden naar de Baltische Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-01T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.