Twee top-marktonderzoekers gaan solo

Twee Nederlandse top-marktonderzoekers zijn betrokken bij nieuwe adviesbureaus. Zo is Liesbeth Ruoff-van Welzen in haar woonplaats Voorburg voor zichzelf begonnen. Zij was algemeen directeur Nederland bij marktonderzoeker IDC.

Ruoff-van Welzen is nu een adviespraktijk gestart die zich richt op het verbeteren van de besluitvorming bij ict-investeringen. Zij hanteert daarbij de methodologie Value-IT van het Amerikaanse bedrijf Alinean waarmee de waarde en het rendement van investeringen te meten en te kwantificeren zijn. Kern daarvan is een indicator voorinformation productivity, uitgedacht door it-deskundige en tegenwoordig it-directeur van Nasa Paul Strassmann (die in de raad van commissarissen zit van Alinean).
 
Ruoff heeft de Nederlandse rechten verworven van het Amerikaanse bedrijf. De methodiek is toepasbaar voor het beoordelen van de kosten van onder meer opslag, systeembeheer, computerplatforms, besturingssystemen, e-crm, draadloze toepassingen, beveiliging, databasebeheer, erp, scm en uitbesteding. Volgens Ruoff bestaat er gezien het huidige onzekere economische klimaat een extra noodzaak om het rendement van it-investeringen onder controle te houden.
 
Verder is in Hoofddorp het Benelux-kantoor geopend van Maturity, een Duitse aanbieder van ict-benchmark- en adviesdiensten. Deze firma is eind 2001 opgericht door de voormalige directie van Gartner Duitsland. Inmiddels werkt er een twintigtal medewerkers, voornamelijk afkomstig van Gartner en Compass.
 
Het kantoor in Nederland is de eerste buitenlandse vestiging van Maturity, opgezet door Leon Siemerink (ex-Gartner, ex-T-Systems) en Bart de Ruijter (ex-Gartner). Volgens Siemerink richt zijn kantoor zich op benchmarking van it-kosten in combinatie met de processen die zich binnen it-organisaties afspelen. "Wij hanteren bijvoorbeeld kpi's -keep performance indicators - om de toegevoegde waarde van ict te meten. Ook leggen we contracten onder de loep en vergelijken we de opzet ervan met soortgelijke, andere contracten."
 
Siemerink beweert dat Maturity weet te profiteren van de noodzaak tot kostenbesparingen onder bedrijven. "Zij zoeken naar manieren om hun ict-processen effectiever en goedkoper in te richten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

keep performance indicators ?????

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.